Toz Akarı Alerjisi Belirtileri – Sirena Türkiye
Eğer siz de sabah yatağınızdan kaltığınızda bu belirtileri yaşıyorsanız toza ve toz akarlarına karşı alerjiniz olabilir…
HAPŞIRMA,
BURUN AKINTISI YADA KAŞINTISI,
GENİZ KAŞINTISI,
CİLTTE KIZARIKLIK,
GÖZ KIZARIKLIĞI YADA KAŞINTISI
NEFES ALMAKTA ZORLANMA,
Evinizden ve özellikle yatağınızdan bu toz akarlarını uzaklaştırmak istiyorsanız ÇÖZÜM Sirena Temizlik Sistemi'dir. Sirena, özellikle Astım ve Alerjisi olanların kullandığı yüksek teknoloji ile üretilmiş özel bir elektrik süpürgesidir. Detaylı bilgi için web sitemizi inceleyebilir yada bize aşağıdaki iletişim yollarıyla ulaşabilirsiniz.
0533 529 74 99 – 0850 396 20 30
www.sirenatr.com
Ev tozu akarı nedir? Mite nedir? – Sirena Türkiye
Mite adı da verilen akarlar gözle görülmeyen, ancak mikroskop altında görülebilen, 0.1 – 0.5 mm çapında küçük canlılardır. Yaşamaları için ideal koşullar 20-30°C sıcaklık, %60-70 arası nemdir. İnsanların dökülen deri hücreleri, saç, kıl, kepek ve diğer organik maddelerden beslenirler. Ne kadar temiz olursa olsun her evde bulunan ev tozu akarlarının en yoğun olarak üredikleri yerler insanların yatakları yastık, yorgan, halılar kumaş kaplı mobilyalardır. Bir gram ev tozu içinde yaklaşık olarak 19.000 akar bulunur.
Akarlar deriden dökülen ölü hücrelerle beslenirler. Akarların buralara bıraktıkları dışkıları zamanla kuruyarak ince toz haline geçer ve bu ince toz solunum yoluyla alınınca allerjik bünyeli kişilerde şikayetlere neden olur. Akarların en önemli alerjen kaynağı dışkılarıdır. 1 gram ev tozunda 2 mikrogramın üzerinde akar alerjeni bulunması allerji gelişimi için risk faktörü ve 10 mikrogramın üzerinde bulunması ise, astım atağı için risk faktörü olarak kabul edilmektedir.
Akarların vücut proteinleri ve dışkıları allerjik özelliktedir. Akarların nemin % 50'nin altında olduğu yerlerde ve 60 derece ısının üzerinde yaşama şansları azalır. En sık ev içi allerjenleri oldukları ve her zaman ortamda bulundukları için yıl boyu alerji yaparlar. Elbette ev içinde ve kapalı ortamda geçirilen sürenin arttığı kış mevsimlerinde alerjik hastalık bulgularında artış görülür.